Voorzitter Rob Routs van RvC Aegon treedt terug op AvA

424
0
SHARE

DEN HAAG, December 14, 2017

Raad van Commissarissen kiest William Connelly als nieuwe voorzitter 

Aegon maakt bekend dat voorzitter Robert J. Routs van de Raad van Commissarissen heeft besloten terug te treden tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AvA) op 18 mei 2018. 

Rob Routs is dan tien jaar lid geweest van de Raad van Commissarissen van Aegon. Hij werd voor het eerst in april 2008 in de Raad van Commissarissen benoemd en werd voorzitter in april 2010. Hij zit in zijn derde en laatste termijn. Momenteel is hij voorzitter van de governance- en benoemingscommissie en lid van de remuneratiecommissie van de Raad van Commissarissen.

De Raad van Commissarissen heeft William ('Bill') Connelly (Franse nationaliteit) gekozen als nieuwe voorzitter. Hij zal Rob Routs na diens terugtreden na afloop van de AvA opvolgen.
Bill Connelly is in mei 2017 toegetreden tot de Raad van Commissarissen van Aegon en is momenteel lid van de auditcommissie en de remuneratiecommissie van de Raad van Commissarissen.

“Ik wil graag mijn grote waardering en erkentelijkheid uitspreken voor de manier waarop Rob de Raad van Commissarissen heeft voorgezeten en voor de stimulans en steun die hij het management team heeft geboden gedurende deze jaren van transformatie”, aldus
Alex Wynaendts, voorzitter van de Raad van Bestuur van Aegon. “Wij verwelkomen het besluit van de Raad van Commissarissen om Bill Connelly als hun nieuwe voorzitter te kiezen. Zijn grote verdiensten in de financiële sector en zijn internationale ervaring maken hem zeer geschikt om toe te zien op de verdere transformatie en groei van ons bedrijf.”

De benoeming van Bill Connelly tot voorzitter is goedgekeurd door De Nederlandsche Bank. Rob Routs zal met het oog op een goede overdracht aan zijn opvolger, zijn verantwoordelijkheden als voorzitter en lid van de Raad van Commissarissen tot en met de AvA van 2018 voortzetten.

Profielen van de leden van de Raad van Commissarissen van Aegon en informatie over de samenstelling van de Raad zijn beschikbaar op http://www.aegon.com

Voor het officiële Engelstalige persbericht verwijzen wij naar de corporate website.

Over Aegon 

Aegon's geschiedenis gaat ruim 170 jaar terug – tot de eerste helft van de negentiende eeuw. Inmiddels is Aegon uitgegroeid tot een internationale onderneming met activiteiten in meer dan 20 landen in Noord- en Zuid-Amerika, Europa en Azië. Als aanbieder van levensverzekeringen, pensioenen en vermogensbeheer behoort het bedrijf tot de toonaangevende financiële dienstverleners ter wereld. Aegon heeft een duidelijke doelstelling om mensen te helpen financiële zekerheid te bereiken in alle fasen van hun leven. Meer informatie: aegon.com/about.    

Noot voor de redactie (Engelstalig)       
Aegon's brands & markets        
Company presentation               
Aegon fact sheets                   

Updates
Follow Aegon on Twitter
Register for Aegon's Newsletter
Calendar event reminders

Contacten
Media relations
Dick Schiethart
070-344-8821
[email protected]

Investor relations
Willem van den Berg
070-344-8405
[email protected]

BRON Aegon N.V.

Powered by WPeMatico